Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Feminisme per a homes

Un taller sobre privilegi i masculinitat de la mà de Fil a l’agulla

En el marc de les activitats proposades al voltant del Dia Internacional de les Dones, des de La Central proposem el taller Feminisme per a Homes. El dia 13 d’abril de 10h a 14h l’equip de Fil a l’agulla oferirà aquesta formació a homes usuàris de La Central amb inscripció gratüita.

CONTINGUT

El feminisme fa molts anys que està dotant d’eines, de caliu i de sororitat a les dones, les persones no binàries i el col·lectiu LGTBI. És increïble tot el que s’ha aconseguit. A algunes ens ha canviat la  vida. I alhora, encara queda molt per a fer.

Tot seria molt més fàcil si els que exerceixen la violència masclista -sigui conscientment o inconscient, per acció o per omissió-, els nois i els homes cisgènere, estiguessin igual de compromesos amb les relacions sanes i equitatives com ho estem les que patim la violència. Qui és responsable/part del problema, ho és de la solució. És en això que volem fer el focus en aquesta activitat formativa. Estem aconseguint molts avenços i des del nostre punt de vista, cal que els nois i els homes cisgènere se sumin, s’impliquin i facin la seva part per realment aconseguir la igualtat efectiva.

És cert que cada vegada hi ha més homes, més nois que s’identifiquen amb el feminisme. I entenem que aquest pas no és suficient. És des d’aquí que proposem aquests espais formatius i de sensibilització perquè els nois prenguin la seva part de responsabilitat i puguin identificar el masclisme que hi ha en ells, responsabilitzar-se’n i deconstruir les idees que el sustenten des de la seva joventut, per esdevenir maneres de ser home més genuïnes i transcendint la masculinitat tradicional hegemònica.

OBJECTIUS

  • Facilitar la presa de consciència de l’impacte del masclisme a tots els nivells.
  • Generar un espai per a la deconstrucció i la creació de nous imaginaris de masculinitat
  • Aprendre a identificar el masclisme, i les trampes i excuses en un mateix i en l’entorn
  • Acompanyar per a l’assumpció de responsabilitat, la reparació de danysi la implicació activa al feminisme.

CONTINGUTS

  • La dimensió del problema: MASCLISME I PATRIARCAT des d’una visió interseccional i
   multidimensional
  • Consciència de gènere i altres tipus de poder. El poder, percepció del poder i consciència. L’ús i el seu impacte
  • Els feminismes com a resposta (suport mutu, autodefensa) i com a visió del món (la vida al centre)
  • Heterosexisme: microagressions i dany acumulatiu. Dinàmiques de discriminació conscients i inconscients.
  • La presa de responsabilitat i la reparació del dany: més enllà de la teoria, com ho podem fer. Eines, habilitats i coneixements.
  • Masculinitat hegemònica i altres masculinitats

[Inscripcions disponibles aquí]