Programa de formació continuada

Entre els objectius principals de La Central del Circ està fomentar el perfeccionament i el desenvolupament professionals dels i les creadors/es a través de la formació continuada. El programa de formació continuada proposa diferents variants de tallers dirigits a artistes professionals. Aquests cursos són impartits per artistes de primer nivell que ensenyen a tota Europa, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament d’un treball d’investigació i una pedagogia al voltant d’una disciplina.

 

FORMACIÓ 2018: TALLER D’ARTISTES

Gratuïts, amb selecció prèvia dels/les participants, atenent les places disponibles i diferents criteris segons el taller.

Els tallers inclouen una presentació final de taller el darrer dia (dissabte) en el marc d’un festival o espai de la ciutat.

ÀUDIO-VISIÓ, UNA ESCRIPTURA DE L’ESPAI
amb Yaëlle Antoine i Didier Préaudat
15-20 octubre
10h-17.30h (dill-div). Dissabte, horari a definir.

Escriptura in situ que juga amb els espais, cossos, narratives fragmentades, imatges en brut, un circ nu. Compartir els ingredients singulars i específics de treball que la Compagnie d’Elles està desenvolupant per detectar l’escriptura d’un circ in situ.

El taller finalitzarà amb la presentació del treball realitzat durant la setmana en el marc del Festival Escena Poblenou.

*Dirigit a artistes físics de totes les disciplines (circ, teatre, música…);
*20 participants màxim;
*Taller en francès/anglès;
*Durant la presentació només es podrà muntar estructures autoportants (a tenir en compte pels/les artistes que necessiteu estructures);
*Gratuït, amb selecció prèvia (compromís d’assistència mínim 80% del taller).

Procés d’inscripció: tancat

 

TALLER DE CREACIÓ IN SITU
amb Christian Coumin i Pau Portabella
10-15 desembre
10h – 17.30h (dill-div). Dissabte, horari a definir

Creació col·lectiva in situ centrada en la sorpresa i l’explotació de l’espai, partint de les habilitats i èxits de cadascun dels i les artistes participants. Descobrir, dominar i inspirar-te des del lloc. Conèixer i descobrir els altres participants. L’objectiu serà construir de manera conjunta en funció de les persones i l’espai.

Experiència col·lectiva vivencial, transformant el material en favor d’un objectiu comú d’una adaptació exprés, confiant (en un mateix i en la resta), deixant succeir.

Necessari portar els vostres aparells de circ si en feu servir, sense oblidar aquelles capacitat inusuals (i els estris necessaris) i els instruments musicals.

*Per a artistes jove, individuals o duet, que ha acabat els seus estudis 1-3 anys abans i està treballant en el marc d’una recerca personal o necessita retornar a l’experimentació. Important: tenir les ganes i l’esperit de la dinàmica de recerca col·lectiva;
*12 participants: 6 catalans/es + 6 francesos/es;
*Taller en francès/català;
*Gratuït, amb selecció prèvia.

Taller de circ organitzat en el marc del projecte europeu DMAM.

En col·laboració amb Studio-PACT Toulouse, Le Lido i La Granerie.

Procés d’inscripció: tancat