CREACIÓ COMUNITÀRIA AL BARRI BESÒS

La Central s’uneix enguany per primera vegada al programa ART i PART de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat a través de l’Institut de Cultura de Barcelona i que s’engloba en el marc del programa Barcelona Districte Cultural. En aquest context La Central del Circ organitza aquesta convocatòria per tal de seleccionar un col·lectiu d’artistes que acompanyarà i co-dirigirà tot el procés de creació artística comunitària al barri del Besòs.

El projecte tindrà tres fases:

 • 1a fase: de descoberta del circ contemporani, “Apropa’t al circ!”, d’octubre a desembre de 2018;
 • 2a fase: coneixement mutu de gener a març de 2019;
 • 3a fase: creació d’un espectacle d’abril a juny de 2019 amb estrena al juliol.

 

REQUERIMENTS I CONDICIONS

 • La proposta  haurà de ser presentada per un col·lectiu d’artistes. Es podrà imaginar col·laboracions puntuals.
 • Aquest col·lectiu es farà càrrec tant de la coordinació artística del projecte com de l’organització i animació de la majoria de trobades i sessions, sigui en format d’assistència a mostres, visita d’entrenament, tallers en col·laboració amb les entitats del barri…
 • La periodicitat i temporalitat de les sessions es consensuarà entre el col·lectiu i les entitats del barri per garantir l’assistència i la participació real, especialment durant la primera i la segona fase.
 • Es tracta de treballar en torn als elements no tècnics del llenguatge circense, ja que és molt probable que no hi hagi possibilitat de muntar aparells de circ.
 • El col·lectiu haurà de participar a reunions amb els diferents actors del projecte per tal de fer un seguiment del projecte. Es prepararà el calendari sencer de reunions un cop s’hagi seleccionat el col·lectiu que treballarà en el projecte.
 • Es preveu una remuneració global al col·lectiu de 7.000€ + IVA per tot el procés (inclou desplaçaments i dietes així com els honoraris dels membres del col·lectius i dels seus col·laboradors externs).

 

**Sessió informativa**
dimarts 3 de juliol a les 17h a La Central

–> Bases de la convocatòria


CONVOCATÒRIES TANCADES

LABORATORIS D’EXPERIÈNCIA COL·LECTIVA 2017

Busquem artistes/companyies/col·lectius que vulguin aprofitar una sala de creació per realitzar una investigació amb altres usuàries durant una setmana.

Els laboratoris d’experiència col·lectiva estan destinats a artistes que volen realitzar una setmana d’investigació en col·laboració amb artistes usuaris/es de La Central. Aquests artistes escullen un tema i conviden altres persones per compartir aquesta investigació, sota el format de laboratori i amb l’objectiu de facilitar la recerca com a pilar de tot procés de creació, així com les sinèrgies entre creadors.

Recursos a disposició:

– Una sala de creació durant una setmana.

– En el cas que fos necessari, l’artista o col·lectiu també podrà sol·licitar el suport de La Central del Circ per la compra de material(s) o d’un desplaçament (fins a un màxim de 400€ en total).


CREACIÓ DE LA COMISSIÓ PER LA SETMANA DE LES USUÀRIES 

Obrim un nou espai d’acció, exclusivament gestionat per les persones usuàries de La Central del Circ! Amb el motiu de fomentar noves formes de participació al projecte, aquest espai, anomenat la “setmana de les usuàries” (títol provisional), pretén omplir-se de les propostes i energies de les persones usuàries.

 •  Què és la “setmana de les usuàries”?

 La “setmana de les usuàries” (títol provisional) és una nova proposta de La Central del Circ, amb la qual persones usuàries tenen l’oportunitat de reinventar l’ús de l’equipament, gestionant i realitzant durant una setmana activitats tan variades com a cabaret, cursos, trobades, conferències… Qualsevol activitat al voltant del circ contemporani hi pot tenir el seu lloc!

L’organització d’aquesta “setmana de les usuàries” serà a càrrec d’una comissió de programació, composta únicament de persones usuàries de La Central, que en portarà tant la producció com la comunicació i la gestió del pressupost.

Per fer-ho, tindrà a la seva disposició un pressupost per activitats de 2.000€ (+IVA), així com el suport de l’equip tècnic de La Central del Circ i la cessió de dues sales (Triangular i Posada en Escena) del 27 de novembre a l’1 de desembre 2017, de dilluns a divendres de 10h a 20h (en cas de realitzar una mostra, es valorarà l’ús dels espais fora d’aquests horaris).

 • Vols informar-te o formar part de la comissió?

Et convidem a assistir a la reunió d’informació i creació de la comissió, prevista el dia 31 de maig a les 17h. Per tal de poder coordinar i organitzar les activitats, es preveu que la comissió es reuneixi posteriorment amb regularitat fins a la realització de les activitats.

Et convidem a assistir a la reunió d’informació i creació de la comissió, prevista el dia 31 de maig a les 17h. Per tal de poder coordinar i organitzar les activitats, es preveu que la comissió es reuneixi posteriorment amb regularitat fins a la realització de les activitats.

–> Convocatòria de la creació de la comissió


GREC 2016 FESTIVAL DE BARCELONA
Enguany, La Central del Circ i el festival GREC col·laboren en un projecte de circ que busca mostrar a la ciutat la feina que es desenvolupa a La Central. Aquesta col·laboració es materialitzarà en una presentació pública els 7 i 8 de Juliol a les 19h a la Plaça Margarida Xirgu de Barcelona.

Reflexionant sobre la forma d’explicar la nostra feina hem trobat que la millor proposta és explorar el següent: un treball col·lectiu de cinc artistes de circ residents/usuaris a La Central que representen les principals especialitats de circ. Comptaran amb l’ajuda d’un/a acompanyant artístic/a, un/a artista plàstic/a i un/a músic/a.

Inspirant-se de materials extremadament gràfics, 100 litres de pintura i una escena de 12×12 metres recoberta de paper, els artistes seran guiats en una aventura d’alt impacte visual, però volgudament humanista, expressiva i colorista.

Amb aquesta convocatòria es seleccionaran 5 artistes i un/a coordinador artístic/a.

Calendari
Setmanes de residència de creació i assajos del 20 de juny al 6 de juliol (3 setmanes).
Presentacions el 7 i 8 de juliol.

Condicions
S’ofereix un catxet total (dietes incloses) de 1.600€ (+iva) incloent les 3 setmanes de residència i les 2 presentacions. Les persones interessades a participar d’aquest projecte hauran de complir amb els següents requisits:
– Tenir plena disponibilitat per la residència de creació del 20 de juny al 6 de juliol (3 setmanes).
– Tenir plena disponibilitat per les presentacions el 7 i 8 de juliol.
– Pel pagament s’haurà de presentar factura.

Coordinador artístic seleccionat: Pau Portabella
Artistes seleccionats: Agustí MargaritChristopher SchlunkIris PelzNoëmie Bouissou i Marilén Ribot


FESTIVAL BESMINA
La Central del Circ col·labora amb el premi circ del Festival Besmina. La companyia seleccionada gaudirà de dues setmanes de residència a La Central abans de presentar el seu espectacle al Besmina.

Més informació:
https://besmina.wordpress.com/

Companyia seleccionada: OVVIO


CICLE FORMATIU I CREATIU DE CIRC I DANSA
La Central del Circ i el Mercat de les Flors

Des de La Central del Circ i el Mercat de les Flors, obrim una convocatòria per seleccionar 8 artistes professionals de circ i dansa (4 de cada disciplina) per a participar en una formació i laboratoris a la cruïlla d’ambdues arts durant 6 setmanes de formació entre gener i abril de 2016.

Cada setmana d’aquest cicle serà guiada per un professional del circ o de la dansa, com per exemple Peter Jasko, Roberto Olivan, Alessandro Sciaroni, Roberto Magro, Jean-Michel Guy, Blai Mateu, Florent Bergal i Mauro Paccagnella.

Horaris (a confirmar) : de les 10h a les 17h

Dates :
25-29 gener
31 gener – 4 febrer
20-21 febrer
5-6 març
14-18 març (?)
11-16 abril
18-23 abril
25-30 abril

ATENCIÓ ! Aquestes dates encara estan subjectes a canvis segon la disponibilitat dels professors.

Els artistes escollits per participar en aquest cicle formatiu i creatiu són:

CIRC
Anna Pascual
Eva Leonor Ordonñez
Julie Berguez
Wania Kahlert

DANSA
Joan Català
Koldo Arostegui
Raquel Gualtero
Roser Tutusaus

Des de La Central del Circ volem agrair l’interès mostrat a tots els/les artistes que es van presentar a la convocatòria dels laboratoris de dansa i circ, fruit de la col·laboració del Mercat de les Flors i La Central.

S’han rebut un total de 70 sol·licituds, algunes molt bones propostes, per la qual cosa escollir-ne els/les 4 participants ha estat una tasca molt difícil.

A tots i totes moltes gràcies!

Seguirem treballant per poder oferir-vos propostes del vostre interès.