L’Espai d’acompanyament de La Central del Circ vol ser un espai/lloc/temps dedicat als i les artistes perquè puguin desenvolupar-se cap al seu futur a través de diferents opcions de d’acompanyament. És fonamental tenir en compte que al centre de tota la activitat de l’Espai d’acompanyament hi és l’ARTISTA i el seu creixement personal i professional. El dispositiu tindrà en compte les vàries facetes dels i les artistes de circ: l’artista, la gestió i la persona.

L‘acompanyament personalitzat és la part de l’Espai d’acompanyament dedicada als equips artístics emergents perquè puguin desenvolupar-se artísticament i professionalment de cara a poder entrar en el món cultural. Es tracta d’un acompanyament  basat en el concepte de “caminar amb” els i les artistes cap a una meta o una sèrie de metes, basat en la confiança mútua entre acompanyant i artistes.

Podeu consultar l’estudi “Acompanyar artistes.Estudi per a l’oficina d’acompanyament a l’artista emergent de La Central del Circ”, elaborat per Juliette Beaume.

T’interessa estar informat/a de les novetats i propostes de l’Espai d’Acompanyament? Aquí pots inscriure’t a la base de dades específica!

Les cures al circ: com respectar-nos com a artistes i com a persones 

El 10 de desembre proposem la primera activitat oberta de l’Espai d’Acompanyament. Amb el títol “Les cures al circ: com respectar-nos com a artistes i com a persones”, acollirem una jornada amb diferents professionals per posar el focus en les necessitats dels i les artistes del circ més enllà de la tècnica, especialment en el context provocat per la covid19. El programa de la jornada és el següent:

10:00h – Entrada i benvinguda
10:30h – Cures i benestar emocional. Xerrada de la Núria Mateu de Fil a l’agulla sobre cures  (1 hora de ponència + 30 minuts d’intercanvi): En aquesta xerrada parlarem de què són les cures, les diferents formes d’entendre-les i les seves arrels. També abordarem quines són les eines que afavoreixen que les persones tinguem projectes professionals resilients capaços de poder entomar els canvis constants del món actual des del punt de vista de la sostenibilitat humana. Veurem què podem fer per tal de cuidar la gestió de la pressió interna i externa a la qual estem sotmeses, ja que afecta de forma molt intensa a la nostra salut emocional.
12:00h – Pausa per descansar i conèixer-se
12:30hTaller de NUS Teatre sobre que podem fer per cuidar-nos en el món de les arts escèniques (2 hores de taller): Taller de Cures en les Arts escèniques en el que de forma participativa i vivencial explorarem estratègies per cuidar-nos i autocuidar-nos en la nostra tasca professional , tenint en compte les particularitats del nostre sector, les relacions de poder existents en els grups, i els nostres imaginaris i expectatives. Per aconseguir-ho, la mirada Feminista ens aportarà una visió estructural de les desigualtats en termes de cures, i ens ajudarà a tenir en compte la complexitat de les variables entrecreuades. La mirada del Treball de Processos, ens permetrà apropar-nos al saber del grup i de les persones participants. I finalment, el Teatre Social i les Metodologies Vivencials seran les eines que ens ajudin a posar en pràctica el canvi que volem.
14:30h – Clausura

 

Degut a les restriccions actuals, l’aforament de la sala és molt limitat i només hi ha 10 places per assistir-hi presencialment, les quals s’assignaran per ordre d’inscripció. Obrirem llista d’espera i, a més, totes les persones inscrites que no hagin trobat plaça podran seguir la sessió per videoconferència.

 

Pots fer la teva inscripció a la jornada aquí.

Convocatòria per a la prova pilot 

La Central del Circ obre convocatòria per a artistes i companyies emergents per a la prova pilot del dispositiu d’acompanyament personalitzat per a artistes i companyies emergents de circ contemporani a Catalunya.

Aquesta convoctòria va tancar el 22 d’octubre 2020 a les 23.59h. Podeu consultar les bases de la convocatòria aquí.

Les artistes seleccionades en aquesta convocatòria per a la prova pilot són:

  • Gaia Panero
  • Cèlia Marcé Oller
  • Victoria Sickness

Ben aviat compartirem més informació sobre aquestes artistes i el seu procés a l’espai d’acompanyament.